31. 10. 2023
Autor: Eva Komárková
Tagliatelle aglio e olio
zdroj: Recepty 24/7

Tagliatelle aglio e olio je klasické italské ​jídlo, které se skládá z tenkých pásů ⁤těstovin,‍ olivového oleje, ⁤česneku a chilli papriček. Tato jednoduchá a chutná pasta je ideální pro rychlý a lehký oběd nebo⁣ večeři. Sledujte náš jednoduchý recept a naučte se, jak připravit autentické tagliatelle aglio e ⁢olio přímo z italské kuchyně.

Tagliatelle aglio e⁤ olio

Suroviny

  • 250g ⁤tagliatelle
  • 4 stroužky česneku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • ½ čajové lžičky mletého chilli
  • Sůl
  • Čerstvě‌ mletý‍ černý ⁢pepř
  • Nastrouhaný parmazán⁢ (opcionálně)

Postup

  1. Na sporáku přiveďte osolenou vodu ⁤v hrnci k varu. Přidejte tagliatelle a vařte podle pokynů na obalu, ⁤dokud nejsou al dente (cca 8-10 minut).
  2. Mezitím v pánvi na středním ohni rozehřejte olivový olej. Přidejte na tenké plátky nakrájený česnek a chilli. Restujte asi 2-3‍ minuty, dokud česnek nezezlátne.
  3. Odložte pánvu z ohně a⁣ zamíchejte do směsi česneku a oleje uvařené tagliatelle.
  4. Pokud je těstovina příliš suchá, přidejte lžíci ⁣vody z vaření tagliatelle. Osolte a okořeňte černým⁤ pepřem podle chuti.
  5. Servírujte okamžitě a⁤ posypeme ‍nastrouhaným parmazánem, pokud si přejete. Můžete ⁢také‍ přidat čerstvé bylinky jako bazalku nebo petrželku na ozdobu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *