31. 10. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Tagliatelle aglio e olio je klasické italské jídlo, které se skládá z tenkých pásů těstovin, olivového oleje, česneku a chilli papriček. Tato jednoduchá a chutná pasta je ideální pro rychlý a lehký oběd nebo večeři. Sledujte náš jednoduchý recept a naučte se, jak připravit autentické tagliatelle aglio e olio přímo z italské kuchyně.
Tagliatelle aglio e olio
Suroviny
- 250g tagliatelle
- 4 stroužky česneku
- 4 lžíce olivového oleje
- ½ čajové lžičky mletého chilli
- Sůl
- Čerstvě mletý černý pepř
- Nastrouhaný parmazán (opcionálně)
Postup
- Na sporáku přiveďte osolenou vodu v hrnci k varu. Přidejte tagliatelle a vařte podle pokynů na obalu, dokud nejsou al dente (cca 8-10 minut).
- Mezitím v pánvi na středním ohni rozehřejte olivový olej. Přidejte na tenké plátky nakrájený česnek a chilli. Restujte asi 2-3 minuty, dokud česnek nezezlátne.
- Odložte pánvu z ohně a zamíchejte do směsi česneku a oleje uvařené tagliatelle.
- Pokud je těstovina příliš suchá, přidejte lžíci vody z vaření tagliatelle. Osolte a okořeňte černým pepřem podle chuti.
- Servírujte okamžitě a posypeme nastrouhaným parmazánem, pokud si přejete. Můžete také přidat čerstvé bylinky jako bazalku nebo petrželku na ozdobu.