31. 10. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Pakora s cizrno – tradiční indická pokrm plný chuti a exotických dochucovadel. Tento recept vás naučí, jak připravit křupavé pakory, které jsou plné bílkovin a vlákniny. Cizrna dodává jídlu bohatou a plnou chuť. S tímto jednoduchým a chutným receptem si můžete dopřát indickou lahůdku přímo z pohodlí vašeho domova.
Suroviny:
- 1 šálek cizrny (na noc namočené)
- 1 cibule (jemně nakrájená)
- 1 zelená chili paprička (nasekaná)
- 1 lžíce čerstvého zázvoru (nastrouhaného)
- 1 lžíce čerstvé koriandru (nasekaného)
- 1 lžíce kari koření
- 1 lžíce mletého kmínu
- 1 lžíce mletého koriandru
- 1 lžička soli
- 1/2 šálku hrubé pšeničné mouky
- Voda (podle potřeby)
- Olůvový olej (na smažení)
Postup:
- Připravte si cizrnu – namočte ji na noc a ráno ji propláchněte.
- V mixéru nebo mixovací míse rozmixujte namočenou cizrnu spolu s cibulí, zelenou chili papričkou, zázvorem, koriandrem, kari kořením, mletým kmínem, mletým koriandrem a solí, dokud nevznikne hladká pasta.
- Přidejte hrubou pšeničnou mouku a promíchejte, dokud nedosáhnete husté konzistence těsta. Přidávejte vodu postupně dle potřeby, abyste dosáhli správné konzistence.
- Ohřejte dostatečné množství olivového oleje ve vhodném hrnci nebo pánvi na střední teplotu.
- Lžící nebo rukama vezměte menší množství těsta a vytvarujte malé kuličky. Postupně je opatrně vkládejte do rozpáleného oleje a smažte, dokud nebudou zlatavě hnědé a křupavé.
- Vyjměte pakory z oleje a umístěte je na talíř s kuchyňským papírem, aby se odstranil přebytečný olej.
- Pakory s cizrno jsou hotové k podávání. Můžete je servírovat s omáčkou na dip nebo jako přílohu k jídlu.