31. 10. 2023
Autor: Petr Kolář
Tempura zelenina.
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte chutný a snadný recept na tempuru zeleninu? Naše verze tempury je ideální, pokud milujete lehká, křupavá jídla plná chuti. Tato japónská specialita je perfektním způsobem, jak využít sezónní zeleninu a připravit si skvělou přílohu nebo hlavní jídlo. Naše receptura vám ukáže, jak jednoduše a rychle připravit tempurovou směs a jak správně obalit zeleninu. Stačí si vybrat svou oblíbenou zeleninu, a už se můžete pustit do vaření! Užijte si dokonalé křupavé výsledky tempury připravené doma.

Suroviny

  • 200g zeleniny (např. paprika, cuketa, lilek, cibule)
  • 150g hladké mouky
  • 150ml studené vody
  • 1 vejce
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Olej na smažení

Postup

  1. Na začátku si připravte zeleninu. Omyjte ji pod tekoucí vodou a nakrájejte na tenké plátky nebo proužky.
  2. Připravte si těsto na tempuru. Ve větší míse smíchejte mouku, vejce, studenou vodu, sůl a pepř. Dobře promíchejte, dokud nedostanete hladkou, řídkou konzistenci.
  3. Připravte si fritovací hrnec nebo hlubokou pánev a nalijte do něj dostatečné množství oleje na smažení. Ohřejte olej na střední teplotu.
  4. Jednotlivé kousky zeleniny ponořte do těsta na tempuru a opatrně je vložte do rozehřátého oleje. Smažte z obou stran, dokud nebudou zlatavě hnědé a křupavé. Vyjměte je z oleje a nechte okapat na papírovém ubrousku.
  5. Smažte všechny kousky zeleniny postupně, až dokončíte všechny.
  6. Hotovou tempuru zeleninu můžete servírovat jako přílohu, samostatné jídlo nebo ji přidat do různých asijských pokrmů.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *