30. 10. 2023
Autor: Michaela Srncová
Naan – íránský chléb
zdroj: Recepty 24/7

Naan nebo také iránský chléb je tradiční pečivo, které si získá srdce všech milovníků indické a blízkovýchodní kuchyně. Jeho vláčný a měkký textura kombinovaná s bohatou chutí představuje dokonalý doplněk k různým omáčkám, humusu či jiným pokrmům. Naan se připravuje jednodýchou a rychlou formou pečení na pánvi, což jej činí ideálním receptem pro každou příležitost. Vyzkoušejte tento lahodný a autentický recept na naan a přeneste se do světa exotických chutí.

Suroviny

  • 300 g hladké mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky cukru
  • 1/2 lžičky suchého droždí
  • 120 ml mléka
  • 2 lžíce oleje

Postup

  1. V míse smíchejte mouku, sůl, cukr a droždí.
  2. Přidejte mléko a olej a vypracujte hladké těsto.
  3. Těsto zakryjte utěrkou a nechte 1 hodinu kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
  4. Těsto rozdělte na menší kousky a každý vyválejte na placku tloušťky asi 2-3 mm.
  5. Naanu přeneste na plech vyložený pečícím papírem a nechte 15 minut odpočinout.
  6. Pečte v předehřáté troubě na 230 °C asi 6-8 minut, dokud nezíská zlatohnědou barvu.
  7. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout na mřížce.
  8. Podávejte teplé nebo studené s různými omáčkami či pokrmovými s předkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *