29. 10. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Rajčatová bruschetta
zdroj: Recepty 24/7

Rajčatová bruschetta je lahodný italský pokrm, který společně s jemnou chlebovou bází a čerstvými rajčaty vytváří dokonalou snídani nebo předkrm. Naše receptura vám ukáže, jak jednoduše připravit tento oblíbený pokrm. S trochou česneku, bazalky a olivového oleje dopřejte svému podnebí skvělý zážitek. Připravte si rajčatovou bruschettu a okořeňte svůj den touto vynikající a chutnou specialitou.

Suroviny

  • 4 plátky čerstvého chleba
  • 4 středně velká rajčata
  • 2 stroužky česneku
  • Čerstvá bazalka
  • Olivový olej
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Chleba opékáme v topinkovači nebo v troubě, dokud není zlatě hnědý.
  2. Rajčata nakrájíme na malé kousky a vložíme do mísy.
  3. Přidáme nasekaný česnek, nasekanou bazalku, olivový olej, sůl a pepř. Promícháme všechny suroviny dokud se spojí.
  4. Připravenou směs rozetřeme na plátky opékaného chleba.
  5. Bruschettu můžeme ozdobit několika lístky bazalky nebo strouhankou parmezánu.
  6. Hotové bruschetty můžeme servírovat jako předkrm nebo jako součást lehkého oběda.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *