29. 10. 2023
Autor: Eva Komárková
Řízky po milánsku
zdroj: Recepty 24/7

Řízky po milánsku jsou klasické italské jídlo, ⁢které potěší každého milovníka masa. ⁣Křupavě smažené vepřové nebo kuřecí řízky se podávají s ‍plátky parmazánu, citronem a čerstvou bazalkou. Tento ‍recept je perfektní ⁢na rychlou večeři nebo oběd a ⁤nezklame ani ty nejnáročnější chuťové ​pohárky. Dopřejte si pořádný⁣ kousek italské ⁣kuchyně s řízky‌ po milánsku.

Suroviny

  • 4 kuřecí řízky
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 2 ‍vejce
  • 100 g strouhanky
  • sůl ‌a pepř dle chuti
  • olej na ​smažení

Postup

  1. Připravte ​si tři talíře. Na⁤ prvním talíři smíchejte mouku se​ solí a pepřem. ​Na druhý ​talíř rozšlehejte vejce. Třetí talíř naplňte strouhankou.
  2. Rozbijte každý řízek, aby⁤ byl tenčí. Poté první řízek obalte v mouce, druhý ​řízek ponořte do​ vejce a ‍na konec třetí řízek obalte ve strouhance.
  3. Na pánvi rozehřejte ‍olej. Postupně smažte⁣ obalené řízky z obou stran, dokud nejsou zlatě hnědé a křupavé.
  4. Hotové řízky‌ nechte odkapat na papírovém ubrousku, aby se zbavily ⁢přebytečného oleje.
  5. Podávejte horké a‍ můžete je‍ doplnit bramborovým salátem nebo omáčkou z rajčat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *