29. 10. 2023
Autor: Dana Novotná
Brusinkové vepřové s omáčkou.
zdroj: Recepty 24/7

⁢ Nadýchané a šťavnaté brusinkové vepřové ‌s omáčkou je ⁤skvělou volbou pro milovníky ⁢kombinace sladkého a slaného. Tento recept ⁤využívá čerstvé brusinky, které dodávají pokrmu svěží ‍a ‍kyselou chuť, která ⁣skvěle doplňuje křupavou kůrku vepřového masa. ​Omáčka,⁢ připravená z⁤ brusinek, cibule, skořice a⁣ dalších aromatických přísad, dodává vepřovému masu sladkou ⁤a‍ pikantní chuť.⁢ Tento pokrm je ideální na podzimní⁣ a zimní večeře plné chutí a vůní.

Suroviny:

  • 500 g vepřového masa (plec‍ nebo koleno)
  • 200 g brusinek
  • 1 cibule
  • 2 stroužky ⁤česneku
  • 2 lžíce​ olivového oleje
  • 250 ml vývaru
  • 2 lžíce křenu
  • 1⁢ lžíce⁣ medu
  • 1​ lžička hořčice
  • Soľ a pepř podle chuti

Postup:

  1. Maso důkladně opláchněte a ⁣osušte. Nakrájejte ‍ho na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek oloupejte⁤ a jemně⁤ nasekejte.
  3. V hrnci⁣ rozehřejte ‌olivový ⁢olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  4. Přidejte maso a opečte ho z každé strany dozlatova.
  5. Přilijte vývar​ a přiveďte⁤ k varu. ‍Poté ztlumte plamen a nechte dusit po dobu ⁣asi‌ 60 minut nebo dokud maso není měkké a šťavnaté.
  6. Brusinky​ důkladně opláchněte a přidejte do hrnce společně s ⁢křenem, medem a hořčicí.
  7. Ochutnejte omáčku​ solí⁣ a ⁣pepřem a nechte vařit ještě ⁣asi 10⁣ minut.
  8. Hotové ‍brusinkové vepřové servírujte s ‌rýží nebo‍ bramborami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *