29. 10. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Prasečí baosy jsou lahodným pokrmem z asijské kuchyně, který se stále více rozšiřuje i mezi českými gurmány. Tyto malé bulky plněné vepřovým masem jsou dokonale kořeněné a jemně sladké. Našim receptem dokážete připravit tyto baosy doma a užít si autentickou chuť v pohodlí vaší kuchyně. Sledujte jednoduchý postup a brzy si vychutnejte toto exotické lahůdkové jídlo.
Suroviny
- 500 g mletého vepřového masa
- 4 plátky slaniny
- 2 lžíce sojové omáčky
- 2 lžíce oyster omáčky
- 2 lžičky cukru
- 1 lžička sezamového oleje
- 1 stroužek česneku, nasekaný
- 1 lžička čerstvého zázvoru, nastrouhaného
- 1/2 červené cibule, nasekané
- 12 malých buchetek nebo bambusových košíčků
Postup
- Smíchejte mleté vepřové maso, sojovou omáčku, oyster omáčku, cukr, sezamový olej, česnek, zázvor a cibuli v míse.
- Na pánvi osmahněte slaninu dozlatova a vyjměte ji na ubrousek, aby se zbavila přebytečného tuku.
- Formujte malé placičky z masové směsi a položte je na slaninu.
- Zabalte placičky do slaniny a umístěte je do buchetek nebo bambusových košíčků.
- Připravte si hrnec se stojící párou.
- Přiveďte vodu v hrnci k varu a vložte do něj baosy na páru. Vařte je asi 15-20 minut, dokud nejsou dobře propečené.
- Servírujte teplé s omáčkami podle vašeho výběru.