28. 10. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Brokolicová polévka s mandlovým krémem
zdroj: Recepty 24/7

Brokolicová polévka s mandlovým krémem je lahodná a zdravá večerní pochoutka plná vitamínů a minerálů. Tato lahodná polévka je vyrobená ze čerstvé brokolice, která je bohatá na vlákninu a antioxidanty. Připravená s lahodným mandlovým krémem, který přidává jemnou texturu a oříškovou chuť. Tento recept je snadný na přípravu a bude skvělou volbou pro všechny milovníky zdravého jídla. Uvařte si tuto chutnou polévku a dopřejte si osvěžující a vydatný zážitek plný zdraví a výživy.

Suroviny

  • 1 střední brokolice
  • 1 velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 40 g másla
  • 40 g hladké mouky
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Brokolici omyjte, rozdělte na růžičky a nakrájejte stonek na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobno.
  3. V hrnci rozehřejte máslo a na něm osmahněte cibuli a česnek, dokud nezežloutnou.
  4. Přidejte brokolici a míchejte asi 5 minut, dokud se jemně nezarumení.
  5. Přidejte mouku a za stálého míchání smažte asi 1 minutu.
  6. S postupným přidáváním vývaru za stálého míchání vařte asi 10 minut, dokud se brokolice nezměkne.
  7. Po uvaření vše rozmixujte dohladka pomocí mixéru nebo tyčového mixéru.
  8. Přidejte smetanu, osolte a opepřete podle chuti a promíchejte.
  9. Polévku nechte lehce provařit a pak ji můžete servírovat s mandlovým krémem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *