28. 10. 2023
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Brokolicová polévka s mandlovým krémem je lahodná a zdravá večerní pochoutka plná vitamínů a minerálů. Tato lahodná polévka je vyrobená ze čerstvé brokolice, která je bohatá na vlákninu a antioxidanty. Připravená s lahodným mandlovým krémem, který přidává jemnou texturu a oříškovou chuť. Tento recept je snadný na přípravu a bude skvělou volbou pro všechny milovníky zdravého jídla. Uvařte si tuto chutnou polévku a dopřejte si osvěžující a vydatný zážitek plný zdraví a výživy.
Suroviny
- 1 střední brokolice
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 l zeleninového vývaru
- 100 ml smetany ke šlehání
- 40 g másla
- 40 g hladké mouky
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Brokolici omyjte, rozdělte na růžičky a nakrájejte stonek na menší kousky.
- Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobno.
- V hrnci rozehřejte máslo a na něm osmahněte cibuli a česnek, dokud nezežloutnou.
- Přidejte brokolici a míchejte asi 5 minut, dokud se jemně nezarumení.
- Přidejte mouku a za stálého míchání smažte asi 1 minutu.
- S postupným přidáváním vývaru za stálého míchání vařte asi 10 minut, dokud se brokolice nezměkne.
- Po uvaření vše rozmixujte dohladka pomocí mixéru nebo tyčového mixéru.
- Přidejte smetanu, osolte a opepřete podle chuti a promíchejte.
- Polévku nechte lehce provařit a pak ji můžete servírovat s mandlovým krémem.