28. 10. 2023
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na autentickou českou verzi klasické ratatouille? Neztrácejte čas hledáním, protože tady je recept na ratatouille vnašečesku, který vás zaručeně nadchne! Tato lahodná a barvitá zeleninová směs je plná čerstvých ingrediencí, jako jsou lilek, cuketa, rajčata, paprika a cibule. S přidáním bylinek a koření se tento recept stává šťavnatou a aromatickou pochoutkou. Připravte si sklenici vína a užijte si tento líbé gastronomické dobrodružství s receptem na ratatouille vnašečesku!
Suroviny
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na kolečka
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 cuketa, nakrájená na kostičky
- 1 baklažán, nakrájený na kostičky
- 1 paprika, nakrájená na proužky
- 3 rajčata, nakrájená na kostky
- 1 lžička sušeného oregána
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička soli
- ½ lžičky černého pepře
Postup
- Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli do zlatova.
- Přidáme česnek a restujeme ještě dalších 2 minuty.
- Přidáme cuketu, baklažána a papriku a opékáme 5 minut, dokud zelenina změkne, ale stále zůstane křupavá.
- Přidáme rajčata, oregáno, tymián, sůl a pepř.
- Vše smícháme a dusíme pod pokličkou 10-15 minut, dokud zelenina nezměkne a vznikne aromatická omáčka.
- Podáváme jako přílohu k masu nebo jako samostatné vegetariánské jídlo.