28. 10. 2023
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Česnečka s vejci je tradiční česká polévka plná chutí a vůně česneku. Tato lahodná polévka je připravena s česnekovou omáčkou, vařenými vejci a čerstvým chlebem pro posypání. Přidejte do svého jídelníčku tento jednoduchý recept na Česnečku s vejci a užijte si osvěžující a chuťově bohatý zážitek z české kuchyně.
Suroviny
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule
- 4 brambory
- sůl a pepř dle chuti
- 2 litry vývaru (zeleninového nebo kuřecího)
- 4 vejce
- pažitka na ozdobu
Postup
- Česnek oloupejte a jemně nakrájejte.
- Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky.
- Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
- Na rozehřátém oleji osmahněte česnek spolu s cibulí.
- Přidejte brambory a krátce restujte.
- Přilijte vývar a vařte, dokud se brambory nezměknou.
- Přikryjte hrnec a nechte lehce povařit.
- Vejce uvařte natvrdo ve vařící osolené vodě (cca 8-10 minut).
- Ochlazená vejce oloupejte a nakrájejte na plátky.
- Před podáváním do polévky vložte plátky vajec.
- Pořádně promíchejte a dochuťte solí a pepřem.
- Česnečku ozdobte nasekanou pažitkou.