28. 10. 2023
Autor: Dana Novotná
Česnečka s vejci
zdroj: Recepty 24/7

Česnečka s vejci je tradiční česká polévka plná ​chutí a vůně česneku. ⁢Tato lahodná ​polévka ‍je připravena s ⁢česnekovou omáčkou, vařenými vejci a čerstvým chlebem pro posypání. Přidejte do svého⁢ jídelníčku tento ⁣jednoduchý recept ⁢na Česnečku ⁤s ​vejci ​a⁢ užijte si ⁤osvěžující a chuťově ‍bohatý zážitek z‌ české⁢ kuchyně.​

Suroviny

  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce​ oleje
  • 1 cibule
  • 4 ‌brambory
  • sůl a ‍pepř dle ⁣chuti
  • 2 litry vývaru ‍(zeleninového nebo⁣ kuřecího)
  • 4 vejce
  • pažitka ‌na ozdobu

Postup

  1. Česnek ​oloupejte a ‍jemně nakrájejte.
  2. Cibuli oloupejte a nakrájejte ‌na ⁤kostičky.
  3. Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
  4. Na‍ rozehřátém oleji⁢ osmahněte česnek spolu s‌ cibulí.
  5. Přidejte brambory a ⁣krátce restujte.
  6. Přilijte vývar a vařte,⁤ dokud se brambory nezměknou.
  7. Přikryjte hrnec a ⁢nechte⁢ lehce povařit.
  8. Vejce uvařte natvrdo⁢ ve vařící osolené vodě ⁤(cca⁢ 8-10 minut).
  9. Ochlazená ‌vejce oloupejte‌ a nakrájejte na plátky.
  10. Před podáváním do polévky⁣ vložte plátky vajec.
  11. Pořádně promíchejte a dochuťte solí a ​pepřem.
  12. Česnečku ozdobte nasekanou pažitkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *