27. 10. 2023
Autor: Roman Žák
Kokot ve vinu
zdroj: Recepty 24/7

⁤Hledáte recept ‍na⁣ jedinečné české jídlo?‌ Vyzkoušejte‍ recept ⁣na⁤ tradiční ⁤pokrm nazvaný „Kokot ve vinu“.‌ Tento recept je plný‍ chuti⁣ a nabízí zvířecí buvolí ‌maso ⁤dusené v bílém víně s aromatickými bylinkami a ‍zeleninou. Nechte se rozmazlovat exotickou⁣ chutí tohoto pokrmu, který je skvělou ⁣volbou⁤ pro zvláštní příležitosti. ‍Připravte si‌ tento recept a okuste koketovu neodolatelnou chuť ve vinu. ⁤

Suroviny

  • 1 kg kuřecího ⁤masa
  • 1 cibule
  • 3⁢ stroužky česneku
  • 200‌ ml bílého vína
  • 200 ml ⁣vývaru
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce⁤ moučky
  • 1 lžíce majoránky
  • sůl ⁢a pepř podle ‌chuti

Postup

  1. Kuřecí ⁢maso nakrájejte na menší ​kousky.
  2. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno.
  3. V hrnci s⁤ rozpáleným olejem ​osmahněte cibuli a česnek.
  4. Přidejte‍ maso a opékejte ho, dokud nezezlátne‍ ze všech stran.
  5. Přidejte moučku a za stálého míchání restujte ​asi 1 ⁢minutu.
  6. Zalijte vínem a vývarem, přidejte ​majoránku ‌a ​přiveďte k varu.
  7. Varnou teplotu‌ snižte‌ na minimum, přikryjte hrnec pokličkou a nechte‍ vařit 1-2 hodiny, dokud maso‌ nezměkne.
  8. Před podáváním dochuťte ⁢solí a pepřem podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *