27. 10. 2023
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Tradiční vepřová pečeně s knedlíkem je jedním z nejoblíbenějších českých pokrmů. Tento recept vám ukáže, jak připravit šťavnatou a měkkou vepřovou pečení, která se krásně spojí s klasickými kynutými knedlíky. S novým SEO nástrojem Google Lighthouse můžete rychle zjistit, zda je váš web optimalizován pro vyhledávače. Připravte si tento lahodný pokrm pro rodinnou večeři nebo na speciální příležitosti a potěšte své blízké tradiční českou kuchyní.
Suroviny
- 2 kg vepřové pečeně
- sůl
- pepř
- majoránka
- 4 stroužky česneku
- olej
- 1 cibule
- 2 lžíce hladké mouky
- 500 ml vývaru
Postup
- Pečeni omyjeme, osušíme a nakrájíme do kostek. Osolíme, opepříme a posypeme majoránkou.
- Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme prolisovaný česnek.
- Přidáme nakrájenou cibuli a smažíme dozlatova.
- Do pánve přidáme nakrájenou pečeni a krátce orestujeme z každé strany.
- Přidáme mouku a za stálého míchání restujeme ještě asi 1 minutu.
- Postupně přiléváme vývar a vaříme asi 1,5 hodiny na mírném ohni, dokud masa nezměkne.
- Pokud je omáčkařídce, můžeme ji ještě prohnat mixérem a dochutit podle potřeby.
- Knedlíky připravíme podle návodu na obalu a podáváme spolu s vepřovou pečení.