27. 10. 2023
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí s kořenovou zeleninou – lahodná a výživná večeře plná chuti a živin! Tento recept vám ukáže, jak připravit šťavnaté kousky hovězího masa ve spojení s osvěžujícími kořenovými zeleninami. Skořápka až do jádra, tyto kořenové plody plní tělo vitamíny a minerály, zatímco jemné maso nabízí bohatou chuť. S tímto jednoduchým a zdravým receptem můžete udělat vaření i prožitek pro vaše chuťové buňky i pro váš žaludek. Vyzkoušejte náš recept na hovězí s kořenovou zeleninou ještě dnes a překvapte své blízké skvělým jídlem plným kvalitních surovin!
Hovězí s kořenovou zeleninou
Suroviny:
- 600 g hovězího masa (svíčková)
- 2 cibule
- 2 mrkve
- 1 petrželový kořen
- 1 zelený celer
- 3 stroužky česneku
- 500 ml hovězího vývaru
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky mleté sladké papriky
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Maso nakrájejte na menší kousky.
- Cibuli oloupejte a nasekejte na jemno.
- Mrkev, petrželový kořen a celer oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli do zlatova.
- Přidejte maso a opékejte ho ze všech stran, dokud získá hnědou barvu.
- Přidejte zeleninu a prolisovaný česnek. Osolte, opepřete a přidejte mletou sladkou papriku.
- Zalijte hovězím vývarem a nechte vařit asi 1,5 hodiny, dokud maso nezměkne.
- Uvařené hovězí s kořenovou zeleninou podávejte s rýží nebo bramborami.