26. 10. 2023
Autor: Dana Novotná
Pečený kachní knedlík s brusinkovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Hledejte recept‍ na lahodný pečený ‌kachní knedlík s bohatou brusinkovou ⁤omáčkou. Připravte si⁢ křupavý kachní‌ knedlík a podávejte ho s omáčkou plnou sladkokyselého ⁢aroma brusinek. Získáte skvělou kombinaci měkkého a šťavnatého masa kachny, výborného chlebového knedlíku a osvěžující omáčky. ‌Tento recept je dokonalým způsobem,​ jak ⁣si vychutnat ​kachní ‌maso s klasickými příchutěmi.

Suroviny

  • 1 kachna
  • 350 ⁤g suchých houskových knedlíků
  • 200 g sušených brusinek
  • 1 cibule, ⁢nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 400 ml vývaru
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve připravte kachnu. Omyjte ji a očistěte od ‍peří a vnitřností. Opláchněte‌ ji vodou a osušte papírovým ubrusem.
  2. Natrhněte kůži kachny a jemně ji‍ narežte nožem, aby se nevytvořila koruna. Opatrně nasypte kachně sůl a pepř z ‌obou stran.
  3. Předehřejte troubu na‌ 180 stupňů Celsia.
  4. Houskové knedlíky‍ dejte do mísy a zapusťte do nich vařící vodu. Ponechte je ⁢vařit 10 minut, poté‍ je ⁢sceďte a nechte vychladnout.
  5. Mezitím připravte brusinkovou omáčku. V‌ hrnci rozehřejte olej a přidejte cibuli a česnek. Orestujte dozlatova.
  6. Přidejte ⁢sušené brusinky a ‌zalijte vývarem. Povařte‍ omáčku 15-20 minut, ⁤dokud brusinky​ nezměknou.
  7. Nakrájejte vychladlé knedlíky na plátky a prohřejte ‌je v pánvi s máslem.
  8. Kachnu⁤ dejte do vyhřáté trouby a pečte 2-3 hodiny,⁣ nebo ⁤dokud ‍nebude kůže křupavá⁢ a maso měkké.
  9. Hotovou kachnu nakrájejte na porce a podávejte s brusinkovou omáčkou a pečenými knedlíky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *