26. 10. 2023
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Hledejte recept na lahodný pečený kachní knedlík s bohatou brusinkovou omáčkou. Připravte si křupavý kachní knedlík a podávejte ho s omáčkou plnou sladkokyselého aroma brusinek. Získáte skvělou kombinaci měkkého a šťavnatého masa kachny, výborného chlebového knedlíku a osvěžující omáčky. Tento recept je dokonalým způsobem, jak si vychutnat kachní maso s klasickými příchutěmi.
Suroviny
- 1 kachna
- 350 g suchých houskových knedlíků
- 200 g sušených brusinek
- 1 cibule, nakrájená na kostičky
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 400 ml vývaru
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce másla
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve připravte kachnu. Omyjte ji a očistěte od peří a vnitřností. Opláchněte ji vodou a osušte papírovým ubrusem.
- Natrhněte kůži kachny a jemně ji narežte nožem, aby se nevytvořila koruna. Opatrně nasypte kachně sůl a pepř z obou stran.
- Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.
- Houskové knedlíky dejte do mísy a zapusťte do nich vařící vodu. Ponechte je vařit 10 minut, poté je sceďte a nechte vychladnout.
- Mezitím připravte brusinkovou omáčku. V hrnci rozehřejte olej a přidejte cibuli a česnek. Orestujte dozlatova.
- Přidejte sušené brusinky a zalijte vývarem. Povařte omáčku 15-20 minut, dokud brusinky nezměknou.
- Nakrájejte vychladlé knedlíky na plátky a prohřejte je v pánvi s máslem.
- Kachnu dejte do vyhřáté trouby a pečte 2-3 hodiny, nebo dokud nebude kůže křupavá a maso měkké.
- Hotovou kachnu nakrájejte na porce a podávejte s brusinkovou omáčkou a pečenými knedlíky.