26. 10. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Horká vejce s rajčaty jsou lahodným pokrmem, který nejen zahřeje, ale také potěší chuťové buňky. Tento recept kombinuje výhody proteinů z vajec s osvěžujícími chutěmi rajčat. Dokonale se hodí jako snídaně, rychlý oběd nebo lehká večeře. Užijte si teplá vejce naservírovaná s čerstvými rajčaty a pokrm, který vám dodá energii a uspokojí chuťové pohárky. Dopřejte si tento jednoduchý a chutný recept!
Suroviny
- 4 vejce
- 4 rajčata
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sladké papriky
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá petrželka na ozdobu
Postup
- Vložte vejce do hrnce a vařte je ve vroucí vodě po dobu 7 minut.
- Vyjměte vejce z vody a propláchněte je studenou vodou, abyste zastavili vaření. Oloupejte je a nechte stranou.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte nakrájenou cibuli. Smažte ji, dokud nezezlátne.
- Přidejte nasekaný česnek a rajčata nakrájená na malé kousky. Smažte asi 5 minut, dokud rajčata nezměknou.
- Přidejte sladkou papriku, sůl a pepř podle chuti. Dobře promíchejte.
- Přidejte oloupaná vařená vejce a nechte je krátce prohřát ve směsi.
- Pokud chcete, můžete ozdobit pokrm čerstvou petrželkou.
- Servírujte horká vejce s rajčaty s chlebem nebo toustovými plátky.