26. 10. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Phở – tradiční vietnamská polévka plná exotických chutí a vůní. Vychutnejte si parádní kombinaci nudlového základu, křehkého mraženého masa a šťavnatého zelení. Zařaďte do svého jídelníčku tuto autentickou vietnamskou pochoutku plnou zdravých bylinek a koření. S Phở zažijete jedinečný gastronomický zážitek, který si zamilujete. Připravte si jednoduchou, přesto lahodnou polévku z Vietnamu a naučte se vyjádřit svou lásku k vietnamské kuchyni prostřednictvím Phở!
Suroviny:
- 400 g rýžových nudlí
- 500 g hovězího masa (např. maso na buvolí kousky nebo líčka)
- 1 cibule
- 3 hřebíčky
- 1 hladká rajčata
- 2 lžičky vývarové pasty
- 2 lžičky rybí omáčky
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce čerstvého citronového šťávy
- 2 l litru vody
- čerstvá máta, fazolové klíčky, koriandr a bazalka na ozdobu
Postup:
- Krájejte maso na tenké plátky a cibuli na tenké kolečka.
- Do hrnce přidejte olej a rozpálte ho. Poté přidejte cibuli a hřebíček a smažte, dokud cibule nezezlátne.
- Přidejte maso a na středním ohni smažte, dokud nezezelená.
- Přidejte rajče, vývarovou pastu, rybí omáčku a cukr. Směs vařte zhruba 2 minuty.
- Přidejte vodu a povařte polévku bez víka minimálně 2 hodiny, případně déle.
- V mezičase si uvařte nudle podle návodu na obalu.
- Polévku sceďte a podávejte s uvařenými nudlemi. Na ozdobu můžete přidat čerstvou máty, fazolové klíčky, koriandr a bazalku. Konečnou chuť ozvláští citronová šťáva. Dobrou chuť!