Čočková polévka s italskými bylinkami je lahodná a zdravá vege
Suroviny
- 200 g červené čočky
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- 1 lžička sušeného oregana
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Čočku důkladně propláchněte pod tekoucí vodou.
- Cibuli, mrkve a česnek nakrájejte na drobné kousky.
- Na rozpáleném olivovém oleji orestujte cibuli, mrkev a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte propláchnutou čočku a promíchejte.
- Zalijte zeleninovým vývarem a přidejte sušené bylinky (tymián, rozmarýn, oregano).
- Polévku nechte vařit na mírném ohni asi 30 minut, dokud není čočka měkká.
- Před podáváním ochutnejte a případně dosolte a dochuťte pepřem.