⁢ Čočková polévka s italskými‌ bylinkami je lahodná a zdravá ‌vege

Suroviny

  • 200 g červené čočky
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • 2 ​lžíce olivového oleje
  • 1 l zeleninového⁢ vývaru
  • 1 lžička ​sušeného tymiánu
  • 1 lžička sušeného‌ rozmarýnu
  • 1 ‍lžička sušeného oregana
  • sůl a‌ pepř podle chuti

Postup

  1. Čočku důkladně propláchněte pod tekoucí⁣ vodou.
  2. Cibuli, mrkve a česnek⁤ nakrájejte na drobné kousky.
  3. Na ⁣rozpáleném⁤ olivovém‌ oleji orestujte cibuli, ⁣mrkev a ⁢česnek,⁢ dokud nezezlátnou.
  4. Přidejte propláchnutou čočku a promíchejte.
  5. Zalijte zeleninovým vývarem ⁢a přidejte‌ sušené bylinky‍ (tymián, rozmarýn, oregano).
  6. Polévku nechte⁢ vařit na ‍mírném ohni asi 30 minut, dokud není čočka měkká.
  7. Před ⁣podáváním ochutnejte a ‍případně dosolte‍ a dochuťte ‍pepřem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *