26. 10. 2023
Autor: Dana Novotná
Knedlíky se švestkovým lehce pikantním nádechem
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept na lahodné knedlíky ⁤se švestkovým ‍lehce pikantním nádechem? Naše kuchařská kniha obsahuje ten správný recept pro vás! Tyto měkké a nadýchané knedlíky jsou plné sladkých‍ švestek a mají nádech s lehkým pikantním nádechem, který dodává receptu neodolatelnou chuť. Připravte si tento tradiční český pokrm, který​ se hodí⁢ jak na hlavní chod, tak ‌na sladký dezert. Naše ‌jednoduché instrukce vám pomohou ⁢vařit jako profesionál a vytvořit skvělé​ jídlo, kterým okouzlíte celou⁤ rodinu. Začněte vařit ještě dnes a pozvěte své blízké do své virtuální kuchyně!

Suroviny

  • 400 g brambor
  • 200 ⁤g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 1 lžička soli
  • 300 g švestek
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 čajová lžička červené papriky
  • ½ čajové lžičky kajenského pepře

Postup

  1. Brambory uvařte ve‍ slupce, oloupejte a přepasírujte.
  2. Přidejte mouku, vejce a‌ sůl a vše důkladně promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
  3. Na pomoučené ploše vyválejte těsto na​ váleček‌ o průměru přibližně⁣ 3 cm.
  4. Ořízněte kousky délky 2 cm a vytvarujte z nich knedlíky.
  5. Švestky omyjte, rozpulte a odstraňte pecky.
  6. Do každé švestky vložte trochu cukru a zabalte je ve těstě.
  7. Knedlíky vařte ve‍ vroucí osolené vodě⁢ asi 15 minut, dokud‍ nevyplavou ⁢na povrch.
  8. Mezitím ve větší pánvi rozehřejte máslo.
  9. Přidejte mletý kmín,⁢ červenou papriku a​ kajenský pepř. Poduste všechno krátce, dokud koření neuvolní vůni.
  10. Povařené knedlíky sceďte a přelijte švestkovým⁤ pikantním nádechem.
  11. Podávejte teplé a ozdobte petrželkou na závěr.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *