26. 10. 2023
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na lahodné knedlíky se švestkovým lehce pikantním nádechem? Naše kuchařská kniha obsahuje ten správný recept pro vás! Tyto měkké a nadýchané knedlíky jsou plné sladkých švestek a mají nádech s lehkým pikantním nádechem, který dodává receptu neodolatelnou chuť. Připravte si tento tradiční český pokrm, který se hodí jak na hlavní chod, tak na sladký dezert. Naše jednoduché instrukce vám pomohou vařit jako profesionál a vytvořit skvělé jídlo, kterým okouzlíte celou rodinu. Začněte vařit ještě dnes a pozvěte své blízké do své virtuální kuchyně!
Suroviny
- 400 g brambor
- 200 g hladké mouky
- 1 vejce
- 1 lžička soli
- 300 g švestek
- 2 lžíce cukru
- 1 lžíce másla
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 čajová lžička červené papriky
- ½ čajové lžičky kajenského pepře
Postup
- Brambory uvařte ve slupce, oloupejte a přepasírujte.
- Přidejte mouku, vejce a sůl a vše důkladně promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
- Na pomoučené ploše vyválejte těsto na váleček o průměru přibližně 3 cm.
- Ořízněte kousky délky 2 cm a vytvarujte z nich knedlíky.
- Švestky omyjte, rozpulte a odstraňte pecky.
- Do každé švestky vložte trochu cukru a zabalte je ve těstě.
- Knedlíky vařte ve vroucí osolené vodě asi 15 minut, dokud nevyplavou na povrch.
- Mezitím ve větší pánvi rozehřejte máslo.
- Přidejte mletý kmín, červenou papriku a kajenský pepř. Poduste všechno krátce, dokud koření neuvolní vůni.
- Povařené knedlíky sceďte a přelijte švestkovým pikantním nádechem.
- Podávejte teplé a ozdobte petrželkou na závěr.