25. 10. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte tradiční recept na kuře tikka masala? Naše verze tohoto slavného indického jídla vám přinese jedinečnou chuť a aromata. Kombinujeme kousky grilovaného kuřecího masa s bohatou a krémovou omáčkou na bázi rajčat a kari koření. Tento recept je snadno připravitelný a výsledek vás jistě nadchne. Připravte si tento oblíbený indický pokrm doma a užívejte si jeho bohatých chutí!
Suroviny
- 500 g kuřecích prsou
- 1 velká cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 cm zázvoru
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžičky mletého koriandru
- 2 lžičky mletého kmínu
- 2 lžičky mleté papriky
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1/2 lžičky mletého kardamomu
- 1/2 lžičky mletého kajenského pepře
- šťáva z 1 limetky
- sůl
- čerstvý koriandr na ozdobu
Postup
- Na rozpáleném oleji restujte nakrájenou cibuli, přidejte nastrouhaný zázvor a rozmačkaný česnek.
- Přidejte kari koření, kurkumu, kajenský pepř, koriandr, kmín a kardamom. Promíchejte a restujte asi 1 minutu, aby se uvolnily vůně.
- Přidejte rajčatový protlak a vařte 2-3 minuty.
- Přidejte kuřecí prsa nakrájená na menší kousky a restujte až do zezlátnutí.
- Přidejte kokosové mléko a vařte na mírném ohni asi 15 minut, dokud se kuřecí maso dokonale propeče a omáčka zahustí.
- Přidáme šťávu z limetky a dochutíme solí podle chuti.
- Servírujte s rýží a ozdobte čerstvým koriandrem.