25. 10. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Misoshiru je tradiční japonská polévka plná bohaté chuti a výživných látek. Tato rozkošná a jednoduchá polévka se připravuje s miso pastou, která dodává jídlu hloubku a slanou chuť. Misoshiru je vyrobena z míchané zeleniny, jako je mrkev, ředkvička a cibule, a obsahuje také tofu, které dodává jídlu krémovou texturu. Tato zdravá a sytá polévka je skvělou volbou pro ty, kteří chtějí vychutnat si jemnou a výživnou japonskou kuchyni.
Suroviny
- 400 ml dashi (druh japonského vývaru)
- 2-3 lžíce misa pasty (fermentovaná sójová pasta)
- 100 g tofu (nasekané na kostky)
- 1 lžíce wakame řasy (nasekané)
- 2 jarní cibulky (nasekané)
- 30 g houbiček shiitake (nasekané)
Postup
- Ve vhodném hrnci přiveďte dashi k varu.
- Poté přidejte miso pastu a zamíchejte, dokud se nerozpustí.
- Přidejte tofu, wakame řasy a shiitake houby.
- Povařte asi 5-7 minut, dokud se ingredience nezměknou.
- Přidejte nakrájené jarní cibulky a vařte ještě 1 minutu.
- Misoshiru je hotový! Podávejte horký.