25. 10. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Smažený tofu s ořechy
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento osvěžující recept na smažené tofu s ořechy, který je vhodný jak pro vegetariány, tak i pro ty, kteří hledají nové a zdravé alternativy k masu. Tofu je dokonale osmažené do zlatohnědé křupavosti a je obohacené o chutné ořechové kousky, které dodávají jedinečnou texturu. Tento pokrm je výborný jako hlavní chod nebo jako příloha ke zelenině. Připravte si ho snadno a rychle díky našemu jednoduchému a chutnému receptu.

Smažený tofu s ořechy

Suroviny

  • 400 g tofu
  • 100 g ořechů (např. vlašské, lískové)
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce medu nebo javorového sirupu
  • šťáva z 1 citronu
  • 3 stroužky česneku (nasekané)
  • hrst čerstvého koriandru (nasekaného)
  • sůl a pepř dle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Nejdříve si připravte marinádu. Smíchejte sójovou omáčku, med/javorový sirup, citronovou šťávu, česnek, koriandr, sůl a pepř v míse.
  2. Tofu nařežte na plátky nebo kostky a dejte do marinády. Nechte tofu marinovat alespoň 30 minut.
  3. Ořechy nasekejte na menší kousky.
  4. Na pánvi zahřejte olej a přidejte tofu včetně marinády. Smažte tofu na středním plameni a občas obracíme, dokud nezezlátne z obou stran.
  5. Přidejte nasekané ořechy a smažte je spolu s tofu asi 3-4 minuty, dokud nejsou ořechy lehce opražené.
  6. Smažený tofu s ořechy podávejte s rýží nebo čerstvým salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *