25. 10. 2023
Autor: Roman Žák
Kuřecí paštika s bylinkami
zdroj: Recepty 24/7

Nechte se unést pochoutkou pro milovníky chutných, domácích paštik‌ – kuřecí paštika s ⁤bylinkami! ‍Tento ​recept Vám přináší skvělý způsob,‍ jak ‌využít zbytky kuřecího masa a vytvořit nepřekonatelně jemnou ⁣a aromatickou paštiku. S kombinací čerstvých bylinek, jako je petržel, tymián či oregano, a několika⁣ dalších tajných ingrediencí, ‍bude tato paštika splňovat veškerá Vaše očekávání. Recept je jednoduchý, rychlý​ a výsledek stojí za to! Začněte ‍svou kulinářskou ⁣dobrodružnou cestu⁤ ještě dnes​ a ⁣vytvořte⁢ si domácí kuřecí ‍paštiku​ s⁢ bylinkami, která ‌si získá ⁤Vaše srdce i chuťové‍ buňky.

Suroviny

  • 400 g kuřecího⁤ masa
  • 1 ​cibule
  • 2 stroužky ⁣česneku
  • 1⁣ lžíce⁤ oleje
  • 1 ⁤lžička ⁣mleté ⁤sladké ‍papriky
  • 1 lžička ⁤sušeného‍ tymiánu
  • ½ lžičky sušeného‍ oregana
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky mletého černého pepře
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce nasekaných čerstvých bylinek​ (např. petrželka, pažitka)

Postup

  1. Nejprve si připravíme kuřecí ‌maso.⁣ Pokrájíme‌ ho na ‍menší kousky.
  2. Cibuli a⁤ česnek oloupeme a jemně nasekáme.
  3. V hrnci si rozehřejeme ⁢olej a ⁤na něm⁢ osmažíme ⁢cibuli ⁣dozlatova.
  4. Přidáme česnek⁤ a kuřecí maso a⁢ za stálého míchání smažíme,​ dokud maso nezezlátne ze všech​ stran.
  5. Přidáme mletou sladkou⁤ papriku, tymián, oregano, sůl a černý pepř. Vše ⁤promícháme.
  6. Přidáme smetanu ke šlehání a ⁤promícháme. ​Vaříme​ ještě 2-3 minuty, dokud⁣ omáčka nezačne hustnout.
  7. Hrnec‌ odstavíme⁤ z ohně a necháme směs⁤ vychladnout.
  8. Do ​vychladlé směsi⁣ přidáme⁣ nasekané bylinky a vše‌ dobře promícháme.
  9. Surovinu vložíme do mixéru a mixujeme, dokud nedosáhneme jemné konzistence‍ paštiky.
  10. Kuřecí ⁣paštiku ‍s bylinkami můžeme‌ servírovat na chlebu nebo pečivu a ⁤ozdobit čerstvými ‌bylinkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *