24. 10. 2023
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Tento recept na argentinské biftečky s ořechovou omáčkou vám přinese chuť Jižní Ameriky přímo do vaší kuchyně. Hovězí biftečky jsou perfektně opečené a dochucené, zatímco ořechová omáčka dodává jemnou a bohatou chuť. Připravte si tento jednoduchý a lahodný argentinský pokrm, který určitě potěší vaše chuťové pohárky.
Suroviny:
- 4 kusy argentinského biftečku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 100 g ořechů, nasekaných
- 200 ml smetany ke šlehání
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Biftečky osolte a opepřete z obou stran.
- Ve velké pánvi zahřejte olivový olej a opečte biftečky po 3-4 minutách z každé strany, nebo podle požadovaného stupně propečení. Poté je dejte stranou a nechte odpočinout.
- Do stejné pánve přidejte nakrájenou cibuli a orestujte do měkka. Přidejte nasekaný česnek a ořechy a osmažte je spolu.
- Přidejte smetanu ke šlehání a za stálého míchání nechte omáčku provařit do zhoustnutí. Ochutnejte a případně dosolte a dopepřete.
- Na talíře rozdělte opečené biftečky a zalijte je ořechovou omáčkou.
- Servírujte s přílohou podle vlastního výběru, například s bramborovou kaší nebo rýží.