24. 10. 2023
Autor: Petr Kolář
Sushi rolky s lososem.
zdroj: Recepty 24/7

Sushi rolky s lososem – jednoduchý a lahodný recept, který vás vtáhne do světa japonské kuchyně. Naše chuťové pohárky budou potěšeny kombinací čerstvého lososa a křehkého rýže, obalené v hladkém až lepkavém nori mořském řase. Tyto sushi rolky jsou ideální jak pro začátečníky, tak i pro pokročilé kuchaře. Příprava je rychlá a jednoduchá, takže si je můžete vychutnat kdykoli máte chuť na něco zdravého a exotického. Dopřejte si trochu Japonska ve svém domově a užijte si tyto lahodné sushi rolky plné čerstvosti a chuťového dobrodružství.

Suroviny:

  • 300 g sušeného rýže na sushi
  • 400 ml vody
  • 4-5 nori řas
  • 200 g čerstvého lososa
  • 1 okurka
  • 1 avokádo
  • 1/2 limetky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce sezamových semen

Postup:

  1. Rýži dobře propláchněte, dokud voda není čirá. Poté ji nechte okapat.
  2. Do hrnce přidejte vodu a rýži. Přiveďte k varu a vařte podle návodu na obalu, obvykle kolem 15-20 minut.
  3. Mezitím si připravte zeleninu a lososa. Okurku a avokádo nakrájejte na tenké proužky. Lososa nakrájejte na menší kousky.
  4. Hotovou rýži nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Poté přidejte šťávu z limetky a promíchejte.
  5. Vezměte nori řasu a položte ji na bambusový rohož. Rozprostřete na ni rýži, přitom ponechte volný okraj cca 2 cm od horního kraje.
  6. Na rýži položte proužky lososa, okurky a avokáda.
  7. S použitím bambusové rohože, přetočte řasu do tvaru rolky. Ujistěte se, že rolka je dobře stočená a pevná.
  8. Pokud je řasa příliš suchá, můžete při zavírání okraje potřít vodou, aby se lépe slepily.
  9. Hotovou rolku nakrájejte na menší kousky, ideálně tloušťky kolem 2 cm.
  10. Servírujte s omáčkou sojovou a posypte sezamovými semeny.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *