24. 10. 2023
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Tofu s čínskou zeleninou je lahodné asijské jídlo, které je vhodné pro vegetariány i vegany. Tofu je smažené a podávané s křupavou čínskou zeleninou, která je plná chuti a vitamínů. Recept je snadný a rychlý na přípravu, ať už ho plánujete servírovat jako hlavní jídlo nebo přílohu. Přidání čerstvých bylinek a omáčky vám zaručuje jedinečnou chuťovou explozi. Vyzkoušejte tento výživný a zdravý pokrm, který si jistě zamilujete.
Suroviny
- 300 g tofu
- 200 g čínské zeleniny (např. bambusové výhonky, mrkev, cibule, zelený hrášek)
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička sezamového oleje
- 1 lžička strouhaného zázvoru
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si připravte tofu. Odstraňte z něj přebytečnou vodu a nakrájejte ho na kostičky.
- V míse smíchejte sójovou omáčku, sezamový olej, strouhaný zázvor, prolisovaný česnek, kukuřičný škrob, sůl a pepř.
- Pokud máte čínskou zeleninu v konzervě, odceďte ji a opláchněte vodou. Pokud používáte čerstvou zeleninu, nakrájejte ji na menší kousky.
- Na pánvi rozehřejte trochu oleje a osmažte tofu z obou stran, dokud není zlatě hnědé.
- Přidejte na pánvi čínskou zeleninu a restujte ji společně s tofem asi 5 minut, dokud není zelenina měkká, ale stále křupavá.
- Zníčte směs sójové omáčky přidanou na pánvi a vařte, dokud omáčka nezhoustne a nedosáhne požadované konzistence.
- Servírujte tofu s čínskou zeleninou teplé, například s rýží nebo nudlemi.