24. 10. 2023
Autor: Petr Kolář
Thajský zelený kari s kuřecím masem
zdroj: Recepty 24/7

Thajský zelený kari s kuřecím masem je lahodný, exotický pokrm plný chutí Jižní Asie. Tento recept vás zavede do země, kde se směsi koření a aromatických bylin proměňují v jedinečnou chuťovou explozi. Jednoduchý krok za krokem návod vám ukáže, jak připravit toto tradiční jídlo, které potěší vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento thajský okamžik objevování a přenechte se vůni a chuti tohoto kulinářského zážitku z dalekého východu.

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa (nakrájené na kousky)
  • 2 lžíce zeleného kari pasty
  • 1 lžíce oleje
  • 400 ml kokosového mléka
  • 1 červená paprika (nakrájená na plátky)
  • 1 středně velká cuketa (nakrájená na plátky)
  • 1 mrkev (nakrájená na plátky)
  • 1 cibule (nakrájená na tenké plátky)
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • 1 lžíce cukru
  • čerstvá koriandrová nať (nasekaná)

Postup

  1. Na rozpáleném oleji orestujte cibuli, dokud nebude zlatavá.
  2. Přidejte kuřecí maso a opékejte ho, dokud není zevnitř bílé a zlatavé zvenku.
  3. Přidejte zelenou kari pastu a promíchejte, aby se maso dobře obalilo.
  4. Přidejte kokosové mléko, rybí omáčku, limetkovou šťávu a cukr. Dobře promíchejte.
  5. Přidejte nakrájenou papriku, cuketu a mrkev. Vařte a míchejte 8-10 minut, dokud zelenina nezměkne.
  6. Přidejte nasekanou koriandrovou nať a promíchejte.
  7. Servírujte s jasmínovou rýží nebo thajskými nudlemi.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *