23. 10. 2023
Autor: Petr Kolář
Miso polévka s tofu a zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Miso polévka s tofu a zeleninou je lahodným japonským receptem, který si získá srdce každého milovníka asijské kuchyně. Tato polévka je plná chutí, díky kombinaci aromatického miso, jemného tofu a čerstvé zeleniny. Připravte si tuto výživnou a zdravou polévku plnou vitamínů již dnes a poznáte, proč je miso polévka tak populární a oblíbená.

Suroviny

  • 500 ml vody
  • 2 lžíce miso pasty
  • 200 g tofu, nakrájeného na kostky
  • 1 mrkev, nakrájená na kolečka
  • 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 100 g brokolice, rozdělené na růžičky
  • 50 g houby shitake, nakrájené na plátky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžíce rybí omáčky (volitelné pro nevegetariány)
  • stroužek česneku, jemně nakrájený
  • špetka soli a pepře
  • lístky koriandru nebo pažitky na ozdobu

Postup

  1. Ve velkém hrnci ohřejte sezamový olej a opékejte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  2. Přidejte nakrájenou mrkev a nechte vařit 2-3 minuty, dokud se nezměkne.
  3. Přidejte brokolici, houby a tofu. Vařte dalších 3-4 minuty.
  4. V jiném hrnci zahřejte vodu a přidejte miso pastu. Dobře promíchejte, dokud se pasta nerozpustí.
  5. Přidejte vodu s miso pastou do hrnce se zeleninou a tofu. Přiveďte k varu.
  6. Přidávejte sójovou omáčku, rybí omáčku (volitelně), sůl a pepř podle chuti. Vařte dalších 5 minut.
  7. Hotovou polévku podávejte posypanou lístky koriandru nebo pažitky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *