23. 10. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Červená dýňová polévka s kořenovou zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Červená dýňová polévka s kořenovou zeleninou je lahodný a zdravý recept, který vám dodá energii a příjemně zahřeje v chladném počasí. Tato polévka kombinuje bohatou chuť dýně s osvěžujícími přísadami jako mrkev a petržel a přidává jim pikantní zázvor a česnek. Zaručeno vás dostane její intenzivní barva a dokonalá konzistence. Připravte si tento vynikající pokrm, který potěší jak vaše chuťové pohárky, tak i vaše tělo.

Suroviny

  • 1 červená dýně (asi 700 g)
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Červenou dýni oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
  2. Mrkev a petržel oloupejte a nakrájejte na kolečka.
  3. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobné kousky.
  4. V hrnci zahřejte olivový olej a osmahněte cibuli a česnek dozlatova.
  5. Přidejte nakrájenou červenou dýni, mrkev a petržel a krátce restujte.
  6. Zalijte zeleninovým vývarem a nechte vařit asi 20 minut, dokud se zelenina dobře uvaří.
  7. Po uvaření dýně a kořenové zeleniny rozmixujte polévku dohladka.
  8. Případně přelijte polévku přes síto, abyste odstranili případné kousky zeleniny.
  9. Polévku dochuťte solí a pepřem dle chuti.
  10. Servírujte horkou a ozdobte nasekanou petrželkou nebo smetanou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *