23. 10. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Pasta Carbonara je tradiční italské jídlo, které si získalo srdce mnoha gurmánů. Tento recept obsahuje špagety vařené al dente, smetanovou omáčku obohacenou vaječnými žloutky, slaninou a sýrem pecorino Romano. Neodolatelná kombinace chutí vytváří bohatou a krémovou pastu, která se snadno připravuje. Vyzkoušejte tento jednoduchý a chutný recept na Pasta Carbonara a nechte se unést italskou kuchyní. Vaše chuťové pohárky vám poděkují!
Suroviny
- 250 g těstovin, např. špagety nebo linguine
- 100 g slaniny, nakrájené na menší kousky
- 2 vejce
- 50 g parmezánu, nastrouhaného
- Čerstvě mletý pepř
- 1 stroužek česneku, prolisovaný
- Sůl
Postup
- V osolené vodě uvařte těstoviny al dente dle návodu na obalu.
- V pánvi opečte na středně silném ohni slaninu, dokud nezežloutne a nezačne se křupavě restovat.
- V míse rozmíchejte vejce, přidejte nastrouhaný parmezán, prolisovaný česnek a špetku soli.
- Když jsou těstoviny hotové, scedíme je a ihned vmícháme do pánve se slaninou. Přiklopte víkem a nechte chvilku odpočinout mimo plotnu.
- Poté do těstovin vmíchejte směs s vejci a parmezánem. Dobře promíchejte tak, aby se směs rovnoměrně rozložila a vytvořil se krémový příměs na těstoviny.
- Při podávání posypte hotové těstoviny čerstvě mletým pepřem a eventuálně přidejte další nastrouhaný parmezán dle chuti.