22. 10. 2023
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Tento lahodný recept na letní zeleninový ratatouille je ideální pro využití sezonních zelenin. Kombinace rajčat, cukety, baklažánu a papriky vytváří chutnou a barevnou směs. Tento pokrm je bohatý na vitamíny a vlákninu, a díky jednoduchému přípravnému procesu je skvělou volbou pro rychlý a zdravý oběd nebo večeři. Vyzkoušejte tento letní ratatouille a přineste do svého jídelníčku osvěžující letní chuť.
Suroviny
- 2 lilek
- 1 cuketa
- 2 papriky (červená, žlutá nebo zelená)
- 1 cibule
- 3 rajčata
- 2 stroužky česneku
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného tymiánu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na rozpáleném olivovém oleji osmahněte na pánvi nakrájenou cibuli do zlatova.
- Přidejte na kostky nakrájený lilek, cuketu, papriky a pokrájené rajčata. Promíchejte.
- Přidejte prolisovaný česnek, sušený oregano, tymián, sůl a pepř podle chuti. Promíchejte.
- Povařte zeleninu na mírném plameni asi 20 minut, dokud nezměkne.
- Hotové letní zeleninové ratatouille můžete podávat teplé nebo studené jako přílohu ke grilovanému masu, rybám nebo jen tak s chlebem.