22. 10. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Kuřecí korma s kokosovým mlékem
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte chuťově bohatý a exotický recept na kuřecí korma s kokosovým mlékem? Naše svěží a jednoduchá verze vám přinese potěšení! S kuřecím masem, směsí korma koření a kokosovým mlékem vytvoříte ohromující kulinářský zážitek. Ponořte se do světa orientálních vůní a ochutnejte tuto lahodnou indickou specialitu. Naše receptura vám bude krok za krokem ukazovat, jak snadno připravit toto chutné jídlo. Navíc, naše ingredience jsou běžně dostupné v každém obchodě. Překvapte svou rodinu nebo hosty tímto vynikajícím kuřecím kormou s kokosovým mlékem a užijte si autentickou indickou kuchyni z pohodlí domova!

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa (prsa nebo stehna)
  • 1 velká cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce korma koření
  • 400 ml kokosového mléka
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 čajová lžička cukru
  • 1 čajová lžička soli
  • čerstvá koriandr na ozdobu (volitelné)

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli dozlatova.
  2. Přidejte prolisovaný česnek a korma koření. Promíchejte a míchejte ještě 2 minuty.
  3. Přidejte na kostky nakrájené kuřecí maso a smažte ho, dokud nezezlátne ze všech stran.
  4. Přidejte kokosové mléko, rajčatový protlak, sůl a cukr. Promíchejte a přiveďte k varu.
  5. Snížte teplotu a vařte 20-25 minut, dokud maso není měkké a omáčka se zahustí.
  6. Před podáváním ozdobte čerstvým koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *