22. 10. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Chutný recept na Cannelloni se zeleninovou nádivkou. Připravte si toto italské jídlo plné zeleninových chutí, které ocení nejen vegetariáni. Jednoduše naplňte trubičky těstovin zeleninovou směsí a posypte sýrem. Pečte v troubě, dokud nebudou krásně zlatě hnědé. Skvělá volba pro rodinnou večeři nebo hosty.
Suroviny
- 10 cannelloni trubiček
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 1 cuketa
- 1 paprika
- 2 lžíce olivového oleje
- 200 g ricotty
- 50 g parmezánu
- sůl
- pepř
- bazalka
- 250 ml rajčatové omáčky
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm na drobno nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte na kostky nakrájenou mrkev, cuketu a papriku. Osolte a opepřete podle chuti. Dusíme, dokud není zelenina měkká.
- V misce smíchejte zeleninu, ricottu, nastrouhaný parmezán a nasekanou bazalku.
- Rajčatovou omáčku rozetřete na dně pekáčku.
- Cannelloni naplňte zeleninovou směsí a uložte vedle sebe do pekáčku.
- Zbytek zeleninové směsi můžete rozetřít na vrch cannelloni.
- Přikryjte pekáček a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut. Poté odstraňte pokličku a dopečte ještě 10 minut, dokud těstoviny nejsou měkké a svrchu zlatavé.
- Podávejte s čerstvou bazalkou a parmezánem.