21. 10. 2023
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Pokud hledáte lahodný a vydatný recept na dušené hovězí maso s chimichurri omáčkou, pak jste na správném místě. Tento pokrm je plný bohatých chutí a aromatických bylinek, které spolu perfektně doplňují. Naše jednoduchá a snadno připravitelná receptura vám umožní vytvořit skvělé dušené hovězí maso, které se rozplývá na jazyku. A když k tomu přidáte chimichurri omáčku, která je plná svěžích chutí zelených bylinek, pepře a česneku, váš pokrm bude ještě víc vynikající. Nechte si vytvořit chuťový zážitek s tímto skvělým receptem na dušené hovězí s chimichurri omáčkou.
Suroviny:
- 500 g hovězího masa (na gulášovou)
- 4 středně velké cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce kořenové zeleniny (mohou být mrkev, petržel, celer)
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 250 ml vývaru
- sůl, pepř
Postup:
- Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Česnek oloupeme a jemně nakrájíme.
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmažíme na něm cibuli do zlatova. Přidáme česnek a maso a orestujeme, dokud maso nezezlátne.
- Přidáme kořenovou zeleninu a po chvíli i mouku. Promícháme a necháme chvíli podusit.
- Přilijeme rajčatový protlak a vývar. Osolíme a opepříme podle chuti.
- Polévku necháme 2-3 hodiny pod pokličkou dušit na mírném ohni, občas zamícháme.
- Servírujeme s chimichurri omáčkou a přílohou podle vlastního výběru (rýže, brambory nebo knedlíky).