21. 10. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Dušená hovězí s chimichurri
zdroj: Recepty 24/7

Pokud hledáte lahodný a vydatný recept na dušené hovězí maso s chimichurri omáčkou, pak jste na správném místě. Tento pokrm je plný bohatých chutí a aromatických bylinek, které spolu perfektně doplňují. Naše jednoduchá a snadno připravitelná receptura vám umožní vytvořit skvělé dušené hovězí maso, které se rozplývá na jazyku. A když k tomu přidáte chimichurri omáčku, která je plná svěžích chutí zelených bylinek, pepře a česneku, váš pokrm bude ještě víc vynikající. Nechte si vytvořit chuťový zážitek s tímto skvělým receptem na dušené hovězí s chimichurri omáčkou.

Suroviny:

  • 500 g hovězího masa (na gulášovou)
  • 4 středně velké cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce kořenové zeleniny (mohou být mrkev, petržel, celer)
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 250 ml vývaru
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.
  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Česnek oloupeme a jemně nakrájíme.
  3. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmažíme na něm cibuli do zlatova. Přidáme česnek a maso a orestujeme, dokud maso nezezlátne.
  4. Přidáme kořenovou zeleninu a po chvíli i mouku. Promícháme a necháme chvíli podusit.
  5. Přilijeme rajčatový protlak a vývar. Osolíme a opepříme podle chuti.
  6. Polévku necháme 2-3 hodiny pod pokličkou dušit na mírném ohni, občas zamícháme.
  7. Servírujeme s chimichurri omáčkou a přílohou podle vlastního výběru (rýže, brambory nebo knedlíky).

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *