21. 10. 2023
Autor: Dana Novotná
Tradiční rajská omáčka
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept na tradiční rajskou ⁤omáčku? ​Naše lahodná a autentická ⁣verze ‍tohoto klasického českého jídla vás ​rozhodně potěší. S jemnou sladkou chutí z rajčat a příjemně aromatickými bylinkami je‍ tato ‍omáčka perfektní ‍doplněk pro vaše ⁢oblíbená těstovinová jídla ‌nebo pokrmy s ‍masem.⁣ Můžete si být‍ jisti, že vaše chuťové pohárky budou naplněny⁤ a⁤ získáte chuťovou explozi, kterou jste ještě nezažili. Sledujte náš jednoduchý a ‍krok za krokem popsaný recept‍ a začněte ‍vařit tu nejlepší tradiční rajskou omáčku ještě dnes!

Suroviny

  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400 g⁢ rajčat (čerstvá⁢ nebo ⁤konzervovaná)
  • 2‍ lžíce rajčatového koncentrátu
  • 1 lžíce​ cukru
  • 1 lžička ‌soli
  • 1/2 lžičky‌ mletého kmínu
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • 2 lžíce ‌oleje
  • 250 ml vody

Postup

  1. Cibuli ‌a česnek oloupejte a ‍jemně nakrájejte.
  2. Pokud ‌používáte čerstvá rajčata,⁣ oloupejte je, zbavte semínek a nakrájejte na menší kousky. ‍Pokud používáte konzervovaná ​rajčata, ⁣můžete⁤ je použít rovnou.
  3. Na ⁤pánvi‍ rozpalte ⁤olej‌ a osmažte na něm cibuli do zlatova.
  4. Přidejte ⁤česnek a rajčatový koncentrát. Smažte dalších 2 minuty, ​aby ​se rajčatový koncentrát ‌rozpustil.
  5. Přidejte nakrájená rajčata, cukr, sůl, kmín a ⁢pepř. Promíchejte.
  6. Přidejte vodu a nechte omáčku vařit na mírném ohni asi 30 minut,‌ dokud se rajčata nerozvaří a omáčka⁤ nezhustne.
  7. Po ⁤30 minutách omáčku⁤ rozmixujte pomocí mixéru na hladkou ‌konzistenci.
  8. Hotovou rajskou omáčku⁣ můžete použít hned nebo ji můžete nechat vychladnout a ​uložit do lednice⁢ na ⁤pozdější použití.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *