21. 10. 2023
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Kočičí jazyk je dokonalý veganský dezert s bohatou čokoládovou chuťou a hebkou konzistencí. Tento jednoduchý recept vás nadchne nejen svou lahodnou chutí, ale také svou jednoduchostí přípravy. S použitím pouze rostlinných surovin je kočičí jazyk ideálním dezertem pro vegany a osoby s alergií na mléčné výrobky. Připravte si tento jedinečný dezert a dopřejte si sladký zážitek plný čokolády a jemnosti.
Suroviny:
- 200g strouhaného kokosu
- 150g mandlek
- 200g mletých lískových oříšků
- 150g javorového sirupu
- 1 lžička vanilkového extraktu
- šťáva z 1 citrónu
- šťáva z 1 pomeranče
Postup:
- V míse smíchejte kokos, mandle a mleté lískové oříšky.
- Přidejte javorový sirup, vanilkový extrakt, citronovou a pomerančovou šťávu.
- Důkladně promíchejte, dokud nevznikne kompaktní a lepkavá hmota.
- Těsto nechte v lednici odpočinout minimálně 1 hodinu.
- Po odpočinku těsto vyjměte z lednice a vytvarujte z něj malé kuličky ve tvaru kočičího jazyka.
- Dezert můžete případně ozdobit mandlovými plátky nebo louskem lískových oříšků.
- Ukládejte dezert do uzavřené nádoby a skladujte v lednici.