21. 10. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Kuřecí masala s batátem.
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte jednoduchý a chutný recept na kuřecí masala s batátem? Naše verze tohoto klasického indického jídla vám rozhodně zaujme! V tomto receptu se kuřecí kousky marinují ve směsi indických koření a vaří se s čerstvým batátem, který jim dodává dokonalou texturu a chuť. Připravte si tento lahodný pokrm, který jistě zaujme vaše chuťové buňky.

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžičky mletého koriandru
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička garam masaly
  • 1 lžička papriky
  • 400 g oloupaného a nakrájeného batátu
  • 400 ml kokosového mléka
  • sůl podle chuti
  • čerstvá koriandrová nať na ozdobu

Postup

  1. Na pánvi si rozehřejte olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli, dokud nezezlátne.
  2. Přidejte na drobno nasekaný česnek a osmahněte ho spolu s cibulí, dokud nezačne vonět.
  3. Přidejte koriandr, kurkumu, kmín, papriku a garam masala. Promíchejte.
  4. Přidejte nakrájené kuřecí maso a osmahněte ho z každé strany, dokud nezmění barvu na zlatohnědou. Mezitím pokračujte na dalším kroku.
  5. Ve velkém hrnci si připravte směs z kokosového mléka a vody. Přidejte nakrájený batát, sůl a směs koření z pánve. Promíchejte.
  6. Uzavřete hrnec a nechte kuřecí maso s batátem vařit na mírném ohni asi 30 minut, nebo dokud maso nebude měkké a batát uvařený.
  7. Ochutnejte a případně dochuťte solí. Podávejte posypané čerstvou koriandrovou natí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *