21. 10. 2023
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Chtěli byste si vychutnat lahodnou bouillabaisse? Naše receptura „Bouillabaisse pro gurmány“ vám zaručuje fantastickou chuťovou explozi. S autentickým přístupem k této tradiční francouzské specialitě, se vám podaří připravit bohatou rybí polévku, která vás nadchne svou aromatickou vůní a delikátní chutí. S naším podrobným návodem, který je plný tipů a triků, se snadno vyvarujete běžným chybám a zaručíte si úspěch. Nechejte se unést do světa chutí s naším receptem na Bouillabaisse pro gurmány. Vaše chuťové buňky vám za to budou vděčné.
Suroviny
- 1 kg různých druhů mořských ryb (např. tresky, lososa, halibuta)
- 300 g chobotnic
- 300 g mušlí
- 300 g krevet
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 rajčata
- 1 paprika
- 1 plechovka rajčatového protlaku
- 1 l rybího vývaru
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce bílého vína
- sůl a pepř podle chuti
- petrželka na ozdobení
Postup
- Chobotnice omyjeme a nakrájíme na kolečka.
- Ryby omyjeme, zbavíme šupin a nakrájíme na menší kousky.
- Na olivovém oleji osmažíme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme nakrájená rajčata a papriku a necháme chvilku dusit.
- Přidáme rajčatový protlak, rybí vývar a bílé víno. Přivedeme k varu a necháme vařit přibližně 10 minut.
- Přidáme chobotnice a ryby a vaříme dalších 5 minut, nebo dokud se ryby nezachytí.
- Přidáme mušle a krevety a vaříme dalších 5 minut, nebo dokud se mušle otevřou.
- Podáváme posypané posekanou petrželkou.