21. 10. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Pokud hledáte překvapivě chutný asijský pokrm, vyzkoušejte korejský bulgogi. Tento tradiční recept kombinuje tenké plátky hovězího masa marinovaného v pikantní směsi s jemnou sladkostí. S využitím jednoduchých složek a kroků můžete snadno připravit tento lahodný pokrm i ve vlastní kuchyni. Získejte ohromení svých hostů a vychutnejte si autentickou korejskou chuť bulgogi.
Suroviny
- 500 g hovězího masa (nejlépe hovězí plecko)
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce hnědého cukru
- 1 lžíce sezamového oleje
- 3 stroužky česneku (nasekané)
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžička červené papriky (optionálně)
- 1 lžička sezamových semínek (na ozdobu)
- 2 lžíce oleje (na smažení)
Postup
- Na začátku nakrájejte hovězí maso na tenké plátky.
- V míse smíchejte sójovou omáčku, hnědý cukr, sezamový olej, nasekaný česnek, rybí omáčku a červenou papriku (pokud používáte).
- Přidejte nakrájené plátky masa do marinády a nechte je v ní odpočívat minimálně 30 minut.
- Poté v rozpálené pánvi s olejem smažte marinované plátky masa, dokud nejsou zlatohnědé a uvnitř propečené (cca 2-3 minuty z obou stran).
- Přeneste smažené maso na talíř a posypte sezamovými semínky.
- Hotové bulgogi můžete podávat s rýží nebo do salátu a užít si autentickou korejskou chuť.