21. 10. 2023
Autor: Petr Kolář
Korejský bulgogi
zdroj: Recepty 24/7

Pokud hledáte překvapivě chutný asijský pokrm, vyzkoušejte korejský bulgogi. Tento tradiční recept kombinuje tenké plátky hovězího masa marinovaného v pikantní směsi s jemnou sladkostí. S využitím jednoduchých složek a kroků můžete snadno připravit tento lahodný pokrm i ve vlastní kuchyni. Získejte ohromení svých hostů a vychutnejte si autentickou korejskou chuť bulgogi.

Suroviny

  • 500 g hovězího masa (nejlépe hovězí plecko)
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 3 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžička červené papriky (optionálně)
  • 1 lžička sezamových semínek (na ozdobu)
  • 2 lžíce oleje (na smažení)

Postup

  1. Na začátku nakrájejte hovězí maso na tenké plátky.
  2. V míse smíchejte sójovou omáčku, hnědý cukr, sezamový olej, nasekaný česnek, rybí omáčku a červenou papriku (pokud používáte).
  3. Přidejte nakrájené plátky masa do marinády a nechte je v ní odpočívat minimálně 30 minut.
  4. Poté v rozpálené pánvi s olejem smažte marinované plátky masa, dokud nejsou zlatohnědé a uvnitř propečené (cca 2-3 minuty z obou stran).
  5. Přeneste smažené maso na talíř a posypte sezamovými semínky.
  6. Hotové bulgogi můžete podávat s rýží nebo do salátu a užít si autentickou korejskou chuť.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *