21. 10. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Arepa de pollo
zdroj: Recepty 24/7

Arepa de pollo je typický venezuelský pokrm, který se skládá z kukuřičné placky plněné kuřecím masem. Tato tradiční lahůdka je jednoduchá na přípravu a nabízí bohatou kombinaci chuťových zážitků. Vyzkoušejte si tento oblíbený venezuelský pokrm a dopřejte si autentickou chuť Južní Ameriky s Arepa de pollo!

Suroviny

  • 2 šálky arepového mouky
  • 2 šálky vody
  • 1 lžička soli
  • 300 g kuřecího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 1 rajče
  • 1 avokádo
  • 2 lžíce oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. V misce smíchejte arepovou mouku, vodu a sol, dokud nevznikne homogenní těsto.
  2. Nechejte těsto odpočívat asi 10 minut.
  3. Mezitím nakrájejte kuřecí maso, cibuli, česnek, papriku a rajče na malé kousky.
  4. Na pánvi zahřejte olej a osmažte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  5. Přidejte kuřecí maso a smažte ho dozlatova.
  6. Přidejte papriku a rajče a smažte dalších pár minut, dokud zelenina nezměkne.
  7. Přidejte sůl a pepř podle chuti.
  8. Vytvarujte malé placky z arepového těsta a smažte je na suché pánvi z obou stran, dokud nezeptají.
  9. Arepy rozkrojte a naplňte směsí z kuřecího masa, papriky a rajčat.
  10. Přidejte plátky avokáda a podávejte.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *