21. 10. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Lečo s tofu
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte chutný a zdravý recept na vegetariánské jídlo? Vyzkoušejte naši lečo s tofu! Tato jednoduchá a výživná směs zeleniny, dušeného tofu a koření je ideální volbou pro každodenní večeři. Lečo je plné vitamínů, minerálů a vlákniny, zatímco tofu dodává potřebné proteiny. Příprava je rychlá a snadná, takže si můžete vychutnat tuto lahodnou vegetariánskou variantu tradičního jídla ve chvíli, kdy to potřebujete nejvíce. Připravte si lečo s tofu a užijte si chutný a zdravý pokrm na svém jídelníčku!

Lečo s tofu

Suroviny

  • 200 g tofu
  • 2 papriky (červená a žlutá)
  • 1 cibule
  • 2 rajčata
  • 200 g červené papriky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Ocet si nakrájejme na kostky a rozmixujeme v mixéru nebo nastrouháme na hrubém struhadle.
  2. Papriky si omyjeme, zbavíme semínek a pokrájíme je na menší kousky.
  3. Cibuli nakrájíme na jemné kolečka a rajčata na malé kostky. Česnek prolisujeme nebo jemně nakrájíme.
  4. Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a na něm osmahneme cibuli spolu s česnekem.
  5. Přidáme papriky a dusíme, dokud nezměknou.
  6. Přidáme nakrájená rajčata a ocet, dochutíme solí a pepřem. Vaříme asi 15 minut, dokud se omáčka nesmaže.
  7. Tofu nakrájíme na menší kousky a lehce osmahneme na pánvi bez oleje.
  8. Přidáme osmažené tofu do omáčky a ještě chvilku povaříme.
  9. Hotové lečo můžeme servírovat s rýží nebo pečivem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *