21. 10. 2023
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte chutný a zdravý recept na vegetariánské jídlo? Vyzkoušejte naši lečo s tofu! Tato jednoduchá a výživná směs zeleniny, dušeného tofu a koření je ideální volbou pro každodenní večeři. Lečo je plné vitamínů, minerálů a vlákniny, zatímco tofu dodává potřebné proteiny. Příprava je rychlá a snadná, takže si můžete vychutnat tuto lahodnou vegetariánskou variantu tradičního jídla ve chvíli, kdy to potřebujete nejvíce. Připravte si lečo s tofu a užijte si chutný a zdravý pokrm na svém jídelníčku!
Lečo s tofu
Suroviny
- 200 g tofu
- 2 papriky (červená a žlutá)
- 1 cibule
- 2 rajčata
- 200 g červené papriky
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Ocet si nakrájejme na kostky a rozmixujeme v mixéru nebo nastrouháme na hrubém struhadle.
- Papriky si omyjeme, zbavíme semínek a pokrájíme je na menší kousky.
- Cibuli nakrájíme na jemné kolečka a rajčata na malé kostky. Česnek prolisujeme nebo jemně nakrájíme.
- Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a na něm osmahneme cibuli spolu s česnekem.
- Přidáme papriky a dusíme, dokud nezměknou.
- Přidáme nakrájená rajčata a ocet, dochutíme solí a pepřem. Vaříme asi 15 minut, dokud se omáčka nesmaže.
- Tofu nakrájíme na menší kousky a lehce osmahneme na pánvi bez oleje.
- Přidáme osmažené tofu do omáčky a ještě chvilku povaříme.
- Hotové lečo můžeme servírovat s rýží nebo pečivem.