21. 10. 2023
Autor: Michaela Srncová
Kebab z jehněčího masa
zdroj: Recepty 24/7

Kebab z jehněčího masa je lahodný a pikantní recept, který přináší skvělou alternativu k tradičním kebabům. Jehněčí maso je marinováno v aromatických kořeních a grilováno na otevřeném plameni, což dodává jeho výjimečnou chuť a texturu. Dopřejte si výjimečný kulinářský zážitek, který potěší všechny milovníky kebabů!

Suroviny:

  • 500 g jehněčího masa (plec)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce jogurtu
  • 1 lžička sušeného kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • sůl a pepř dle chuti
  • 4 plátky pitového chleba
  • sýr, zelenina a omáčka na podávání

Postup:

  1. Do mixéru přidejte nasekanou cibuli, česnek, olivový olej, citronovou šťávu, jogurt, sušený kmín, mletý koriandr, mletý kmín, sůl a pepř. Všechny suroviny rozmixujte do hladké pasty.
  2. Maso nakrájejte na menší kousky a vložte do mísy. Přidejte připravenou marinádu a důkladně promíchejte, aby se maso dobře připravilo. Nechte maso marinovat v chladničce minimálně 2 hodiny, ideálně přes noc.
  3. Před přípravou kebabu předehřejte gril na střední teplotu. Maso naneste na špejle a grilujte z každé strany asi 5-7 minut, dokud nezískáte hezkou zlatohnědou barvu.
  4. Na pitový chleba položte plátek kebabu a přidejte oblíbenou zeleninu, sýr a omáčku.
  5. Svačina je připravena! Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *