20. 10. 2023
Autor: Dana Novotná
Kulajda s houbami
zdroj: Recepty 24/7

Kulajda s houbami⁢ je ‍tradiční český recept, který vás nadchne svou bohatou⁣ chutí a jednoduchostí⁤ přípravy. Tato sýrová ⁢polévka s ⁣plnotučnou ⁤smetanou je skvělou volbou‍ na chladné ⁣zimní dny. ‍Kombinace čerstvých hub, brambor, kyselého zelí a koprů vytváří neodolatelnou⁢ kombinaci chutí, která rozohřeje vaše chuťové⁣ pohárky. S naším receptem na kulajdu⁣ s ⁢houbami‍ můžete snadno‍ připravit‌ tuto lahodnou polévku doma a⁣ potěšit⁤ své blízké. ⁣

Suroviny

  • 500 g brambor
  • 200 g hub (např. žampiony)
  • 1 ​cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 l zeleninového ​vývaru
  • 100‍ ml ‍smetany ke šlehání
  • 2 vejce
  • 1 lžíce hladké ‍mouky
  • 1 lžíce ‍oleje
  • 1 ⁣lžíce másla
  • petrželka⁤ na ozdobení
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Brambory oloupejte ‌a nakrájejte na menší kousky. ‍Cibuli ​a ⁤česnek⁤ oloupejte a nasekejte.
  2. Na pánvi ‍si‌ rozehřejte olej a máslo. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a restujte, ​dokud nezezlátne.
  3. Přidejte‌ nakrájené houby a ⁢smažte⁢ je, dokud⁣ nezezlátnou.
  4. Do hrnce ⁢nalijte zeleninový vývar a přidejte nakrájené brambory. Vařte⁢ asi⁣ 15 minut, nebo dokud nebudou brambory měkké.
  5. V malé míse smíchejte smetanu, vejce a⁤ hladkou ‌mouku.
  6. Pomalu⁣ přilijte směs ⁢smetany, vajec ​a mouky do hrnce s bramborovou polévkou za neustálého míchání.
  7. Povařte ještě asi⁤ 5​ minut, dokud⁢ se⁤ polévka ‍nenapojí.
  8. Ochutnejte polévku⁤ solí a pepřem podle chuti.
  9. Podávejte⁤ s nastrouhanou⁤ petrželkou na ozdobu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *