20. 10. 2023
Autor: Michaela Srncová
Kuskus s harissou
zdroj: Recepty 24/7

Tento recept na kuskus s harissou je skvělou volbou pro ty, kteří milují exotické chutě. Kuskus, nejznámější zrnkové jídlo severní Afriky, je smíchán s pikantní harissou, což vytváří lahodnou kombinaci chutí. Harissa, tradiční tuniská omáčka, dodává tomuto jídlu bohatou pikantní chuť a vůni. S tímto receptem si můžete vychutnat kuskus jako samostatné jídlo nebo jako přílohu k masu nebo zelenině. Snadná příprava a skvělý výsledek vám určitě zaručí, že se toto jídlo stane jedním z vašich oblíbených.

Suroviny

  • 250 g kuskusu
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 1 cibule
  • 2 papriky (červená a žlutá)
  • 2 cukety
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky harissy
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Sok z ½ citronu
  • Čerstvá petrželka na ozdobu

Postup

  1. Nejprve orestujte cibuli na olivovém oleji, dokud nezezlátne.
  2. Přidejte nakrájené papriky a cukety a restujte asi 5 minut, dokud nezměknou.
  3. Přidejte harissu a promíchejte tak, aby se rovnoměrně rozložila po zelenině.
  4. Přidejte zeleninový vývar a nechte směs povařit.
  5. Mezitím si připravte kuskus. Do hrnce dejte kuskus, zalijte vývarem a nechte ho podle pokynů na obalu napustit.
  6. Hotový kuskus vmíchejte do zeleninové směsi a dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.
  7. Podávejte posypané nasekanou čerstvou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *