20. 10. 2023
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento autentický brazilský recept na chutné Kuřecí Bobó! Tato exotická a lahodná specialita je plná přírodních chutí a výrazných koření. Vychutnejte si kousky kuřecího masa vařené v husté omáčce z kokosového mléka, cibule, papriky a zakysané smetany. Bobó je tradičně podáván s rýží, která se perfektně doplňuje s jeho krémovou konzistencí. Připravte si jedinečnou brazilskou specialitu přímo v pohodlí vaší kuchyně a překvapte své blízké tímto chutným jídlem plným exotických vůní.
Suroviny
- 500 g kuřecích prsou, nakrájených na kostičky
- 2 středně velké cibule, nakrájené na tenké plátky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 paprika, nakrájená na plátky
- 1 plechovka kukuřice, okapaná
- 1 plechovka černých fazolí, okapaná
- 500 g vypeckovaných oliv
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte na něm cibuli dozlatova. Poté přidejte česnek a kuřecí maso a orestujte, dokud maso není zlatavé z každé strany.
- Přidejte papriku, kukuřici, fazole a olivy. Promíchejte.
- Přidejte rajčatový protlak, kmín, koriandr, sůl a pepř. Dobře promíchejte a nechte vařit na středním ohni asi 15 minut, nebo dokud kuřecí maso není úplně uvařené a dochucené.
- Podávejte s rýží nebo plackami.