19. 10. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Kulajda s cizrnou
zdroj: Recepty 24/7

Kulajda s cizrnou je tradiční český recept, který vás doslova ohromí svou chutí. Tato výjimečná polévka kombinuje kyselou chuť zelí s kořením a výrazným aroma houbového vývaru. Přídavek cizrny dodává této polévce výživnou hodnotu a přidává do ní něco extra. S tímto receptem si můžete vychutnat jednoduchou, ale chutnou a vydatnou večeři, která nezklame.

Suroviny:

  • 1 cibule
  • 200 g čerstvého okurky
  • 250 g kysaného zelí
  • 100 g uzeného masa
  • 100 g cizrny
  • 2 vejce
  • 1 lžíce octa
  • 100 ml smetany na vaření
  • čerstvá pažitka na dochucení
  • sůl a pepř dle chuti

Postup:

  1. Na pánvi si osmahneme nakrájenou cibuli spolu s nakrájeným uzeným masem.
  2. Přidáme čerstvé okurky nakrájené na kolečka a dusíme do změknutí.
  3. Přidáme kysané zelí a cizrnu a promícháme.
  4. Osolíme, opepříme a přidáme vodu tak, aby byly suroviny ponořené, a vaříme přibližně 20 minut.
  5. Přidáme rozšlehané vejce s octem a vaříme další 2 minuty.
  6. Po uvaření přilijeme smetanu a necháme lehce provařit.
  7. Podle chuti dochutíme solí a pepřem.
  8. Před podáváním posypeme nasekanou pažitkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *