19. 10. 2023
Autor: Michaela Srncová
Vepřová kofola s bazalkovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Chutný a originální recept na vepřovou kofolu s bazalkovou omáčkou. Vychutnejte si křehký a šťavnatý kousek vepřového masa zalitý osvěžujícím nápojem Kofola a doplněný aromatickou bazalkovou omáčkou. Připravte tento jednoduchý a zábavný pokrm, který rozproudí vaše chuťové buňky.

Suroviny

  • 500g vepřového masa
  • 500ml kofoly
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička sůl
  • Čerstvá bazalka
  • 1 lžička kukuřičného škrobu (opcionální)

Postup

  1. Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek nasekejte nadrobno.
  3. Na pánvi rozpálte olivový olej a osmažte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  4. Přidejte vepřové maso a opečte ho z každé strany, dokud nezezlátne.
  5. Přidejte mletý kmín, mletou papriku a sůl. Promíchejte.
  6. Zalijte kofolou a přidejte sójovou omáčku.
  7. Nechte vařit na mírném ohni asi 45 minut, dokud maso nezměkne a omáčka zhoustne.
  8. Pokud je omáčka příliš řídká, můžete ji zahustit škrobem rozpuštěným ve studené vodě.
  9. Na závěr přidejte nastrouhanou čerstvou bazalku a promíchejte.
  10. Servírujte s rýží nebo bramborovou kaší.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *