19. 10. 2023
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Chutný a originální recept na vepřovou kofolu s bazalkovou omáčkou. Vychutnejte si křehký a šťavnatý kousek vepřového masa zalitý osvěžujícím nápojem Kofola a doplněný aromatickou bazalkovou omáčkou. Připravte tento jednoduchý a zábavný pokrm, který rozproudí vaše chuťové buňky.
Suroviny
- 500g vepřového masa
- 500ml kofoly
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička sůl
- Čerstvá bazalka
- 1 lžička kukuřičného škrobu (opcionální)
Postup
- Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky.
- Cibuli a česnek nasekejte nadrobno.
- Na pánvi rozpálte olivový olej a osmažte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte vepřové maso a opečte ho z každé strany, dokud nezezlátne.
- Přidejte mletý kmín, mletou papriku a sůl. Promíchejte.
- Zalijte kofolou a přidejte sójovou omáčku.
- Nechte vařit na mírném ohni asi 45 minut, dokud maso nezměkne a omáčka zhoustne.
- Pokud je omáčka příliš řídká, můžete ji zahustit škrobem rozpuštěným ve studené vodě.
- Na závěr přidejte nastrouhanou čerstvou bazalku a promíchejte.
- Servírujte s rýží nebo bramborovou kaší.