18. 10. 2023
Autor: Petr Kolář
Kari z kuřecího masa.
zdroj: Recepty 24/7

Chutný recept na klasické jídlo – kari z kuřecího masa! Tento jednoduchý a lahodný pokrm je plný exotických chutí a aromatických koření. Vyzkoušejte tento recept a užijte si zážitek z pravé indické kuchyně. S naším podrobným návodem bude vaření snadné a zábavné. Připravte se na oslnivou chuťovou explozi s každým soustem!

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa (např. prsa)
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce kari koření
  • 400 ml kokosového mléka
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  2. V hlubší pánvi nebo hrnci rozehřejte olivový olej a na něm osmahněte cibuli s česnekem dozlatova.
  3. Přidejte kuřecí maso a opékejte ho, dokud není zezlátnuté ze všech stran.
  4. Přidejte kari koření a promíchejte, aby se koření rovnoměrně rozložilo po masu.
  5. Pomalu přilévejte kokosové mléko, promíchejte a nechte vařit na středním ohni asi 15 minut, dokud maso není měkké a omáčka se zahustí.
  6. Případně dochuťte solí a pepřem dle chuti.

Kari z kuřecího masa podávejte například s rýží nebo naan chlebem. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *