18. 10. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Chutný recept na klasické jídlo – kari z kuřecího masa! Tento jednoduchý a lahodný pokrm je plný exotických chutí a aromatických koření. Vyzkoušejte tento recept a užijte si zážitek z pravé indické kuchyně. S naším podrobným návodem bude vaření snadné a zábavné. Připravte se na oslnivou chuťovou explozi s každým soustem!
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (např. prsa)
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce kari koření
- 400 ml kokosového mléka
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
- V hlubší pánvi nebo hrnci rozehřejte olivový olej a na něm osmahněte cibuli s česnekem dozlatova.
- Přidejte kuřecí maso a opékejte ho, dokud není zezlátnuté ze všech stran.
- Přidejte kari koření a promíchejte, aby se koření rovnoměrně rozložilo po masu.
- Pomalu přilévejte kokosové mléko, promíchejte a nechte vařit na středním ohni asi 15 minut, dokud maso není měkké a omáčka se zahustí.
- Případně dochuťte solí a pepřem dle chuti.
Kari z kuřecího masa podávejte například s rýží nebo naan chlebem. Dobrou chuť!