18. 10. 2023
Autor: Eva Komárková
Lasagne alla Bolognese
zdroj: Recepty 24/7

Lasagne alla Bolognese – Klasický⁤ italský recept na lasagne plné chuti. Vyzkoušejte tuto lahodnou ‍variantu s boloňskou omáčkou, vrstvením⁤ těstovin a sýru, ‌která potěší celou​ rodinu. Připravte si bohaté a syté jídlo, ​které se rádo vrací na talíř.⁤ Jednoduché a klasické ​italské⁣ menu, které zaručeně získá vaše srdce i chuťové pohárky.

Suroviny

  • 500 ⁤g ⁤mletého⁤ hovězího masa
  • 1 cibule, nakrájená na malé kousky
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 400 g⁣ krájených rajčat z‍ konzervy
  • 3 lžíce rajčatového protlaku
  • 100 ⁣ml červeného vína
  • 1 ⁣lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti
  • 250 g sušených ‌lasagní
  • 250 g ricotty
  • 150‍ g nastrouhaného parmazánu
  • 100 g mouky
  • 100 ‍g másla
  • 800 ml mléka
  • špetka ‍muškátového oříšku

Postup

  1. Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte‍ cibuli ⁢a česnek, ‌dokud​ nezezlátnou.
  2. Přidejte mleté ⁤hovězí maso a ⁤smažte ho, dokud není kompletně⁢ uvařené a zhnědne. Případně ‍přelijte​ přebytečný tuk z pánve.
  3. Přidejte rajčatový protlak, krájená rajčata z⁢ konzervy ⁤a červené víno. Důkladně promíchejte a nechte vařit na mírném⁢ ohni asi 15-20 minut nebo dokud omáčka ⁤nezhoustne.
  4. Mezitím‍ připravte bešamelovou ‌omáčku. Ve velkém hrnci rozpustte máslo a přidejte mouku. Za stálého míchání vařte na⁢ mírném ohni asi 2 minuty,⁢ dokud nezhnědne.
  5. Pomalu přilijte mléko⁤ do hrnce a za stálého míchání⁤ vařte, dokud nezhoustne. Přidejte špetku‌ muškátového oříšku a osolte podle ⁢chuti.
  6. Předehřejte troubu‌ na ⁣180⁤ °C.
  7. Pokryjte dno zapékací formy tenkou vrstvou bešamelové omáčky. Na to položte vrstvu ⁣sušených lasagní.⁣ Poté na lasagně rozetřete vrstvu mletého hovězího masa. Na něj přidejte ‌vrstvu bešamelové omáčky ‍a pokračujte⁤ s ​další vrstvou lasagní. Opakujte tento ⁣postup, ‍dokud‍ nemáte všechny ‍suroviny spotřebované.
  8. Nakonec ⁣poslední vrstvu‍ lasagní překryjte bešamelovou⁤ omáčkou a potřete ricottou. Posypte parmazánem.
  9. Dejte lasagne do trouby a pečte asi 30-35 minut, nebo⁣ dokud‍ není povrch zlatavý⁣ a ⁣bublinky se začnou⁢ vytvářet.
  10. Lasagne nechte chvíli odpočinout ⁤před servírováním. Poté si můžete pochutnat!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *