18. 10. 2023
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Brazilský grilovaný ananas je osvěžující a exotický pokrm, který podmaní chuťové buňky každého gurmána. Grilování ananasu mu dodává karamelovou sladkost a mírnou kouřovou chuť, která perfektně doplňuje jeho přírodní sladkost. Tento jednoduchý recept je ideální jako dezert nebo příloha k masu. Vyzkoušejte si grilovat ananas a přenesete se do chutí slunného Brazílie.
Suroviny
- 1 plátek čerstvého ananasu
- 2 lžíce hnědého cukru
- 2 lžíce čerstvého citronového šťávy
- 1 lžíce rumu
- 1 lžíce rozpuštěného másla
Postup
- Na grilu rozpálte otevřený ohně a připravte přímý oheň.
- Oloupejte a nakrájejte ananas na plátky tlusté přibližně 2 cm.
- Smíchejte hnědý cukr, citronovou šťávu, rum a rozpuštěné máslo v malé misce.
- Plátky ananasu potřete připravenou směsí z obou stran.
- Položte plátky ananasu přímo na rozpálený gril.
- Grilujte ananasové plátky z obou stran asi 2-3 minuty, dokud nevzniknou zlatě hnědé grilovací pruhy.
- Snímejte ananas z grilu a nechte ho chvíli vychladit.
- Podávejte brazilský grilovaný ananas samostatně nebo jako přídavek k masu.